lauantai 17. toukokuuta 2014

Zen ja Tinder-profiilin kunnossapito


Kuva: Tulensytyttäjä

Kirjoitin huhtikuussa tekstin siitä, miten Tinder ei sovi kaikille. Teksti herätti paljon keskustelua ja etenkin Rosvot-portaalin entisenä Tinder-aktiivina tunnettu Lauri onnistui tekstini kommentteihin kirjoittamassaan puolustuspuheenvuorossa tuomaan Tinderin hyviä puolia esiin.

Laurin kauniista sanoista inspiroituneena otin leijonaa uudestaan hännästä ja loin profiilini takaisin Tinderiin. Nyt profiilini on ollut olemassa tasan viikon. Tämän tekstin oli alunperin tarkoitus olla viikon käyttöarvio Tinderistä, mutta puolessa välissä viikkoa sain paremman idean.

Tinderin maailma kun on ihan oma planeettansa. Planeetta Tinder rakentuu tuhansien ihmisten itseluomista omakuvista. Tinder-profiilin, kun saa luoda juuri itsensä näköiseksi. Juuri se, mitä puolia ihmiset valitsevat tuoda itsestään esiin on palvelun ehkä mielenkiintoisin aspekti.

Ajattelin tässä tekstissä nostaa esiin muutaman huomioni herättäneen asian ihmisten profiileissa. Otathan huomioon, että nämä havainnot pohjautuvat vain tyttöjen profiileihin:

Bikineissä hevosen selässä

Tämä tuli minulle täytenä yllätyksenä. En olisi ikipäivänä arvannut kuinka moni tyttö on lyhyen aikuiselämänsä aikana ratsastanut hevosen selässä bikineissään. Minäkin haluan! Missä tämä on mahdollista? Loppujen lopuksi kuva on itseasiassa aika nerokas, sillä se esittelee samaan aikaan sekä ulkoista habitusta, rakkautta eläimiin että matkusteluhenkisyyttä.

Elämän viisauksia läheltä ja kaukaa

On mielestäni huvittavaa, miten monella tytöllä on oma "elämänkoodi", "motto" tai "mantra". Mielestäni vielä huvittampaa on se, että miten varsinkin "Life is short. Do what ever makes you happy."  tuntuu toistuvan sadoissa profiileissa. Huvittavinta kuitenkin on miten erityisesti "Live your live, regret nothing"-tyyppisiä mantroja viljelevillä tytöillä on aina vähiten vaatteita päällä.

Zen ja Tinder-profiilin kunnossapito

Eräällä tytöllä oli profiilissa neljä kuvaa. Kolme niistä kuvista oli yksi ja sama kuva duckface-poseerauksesta peilin edessä. Neljännessä kuvassa oli kuvattu laskeutuminen Pyynikin näköalatornista. On jollain tapaa hienoa, että henkilö joka on onnistunut laskeutumaan korkeasta tornista kuolematta, ei ole osannut poistaa Tinder-profiilistaan triplasti uploadattua kuvaa.

Olen varattu, etsin täältä vain juttuseuraa

Hmm...pistää miettimään minkälaisessa parisuhteessa ihminen elää, jos hän etsii juttuseuraa poikaystävänsä sijaan seksinvonkaamiseen leimautuneesta Tinderistä. Voihan tietenkin olla, että idae on tullut juuri nimenomaiselta poikaystävältä. "Kultu mitä jos liityttäisiin molemmat Tinderiin ihan vain juttuseuraa etsimään? Eikös olisi kiva tutustua uusiin ihmisiin?"

Yksi kuva ja nolla yhteistä kiinnostuksen kohdetta

Minä tykkään Facebookissa 630 sivusta. Se on todella todella paljon. Tykkään laidasta laitaan sivuista aina jalkapallojoukkueista kaupunkeihin, komediasarjoista bändeihin, poliitikoista elintarvikebrändeihin. Jos minun kanssani ei ole yhtään yhteistä kiinnostuksen kohdetta, on se jo saavutus. Ja näitä tyyppejä tuli vastaan useampi. Kaneetiksi haluan heittää haasteen:

Luokaa uusi Facebook-profiili. Älkää tykätkö yhdestäkään sivusta. Ottakaa itsestänne niin hyvännäköinen profiilikuva kuin ikinä mahdollista. Liittykää Tinderiin ja koittakaa saada match aikaiseksi. Haluan tietää onko se mahdollista. Jos onnistutte, laittakaa kommenttikenttään screenshot. Let the best man/woman/whatever win!

6 kommenttia:

 1. Siis haluatko sinäkin ratsastaa hevosella nimenomaan bikineissä?

  VastaaPoista
 2. Äsht kun ei oo Tinder-tiliä kun mitä mä nyt teen kuvilla, joissa ratsastan hevosen selässä bikinit päällä (no voi hitto, enkä ole, käykö sinne uintikuva)? Mutta eikö muuten juuri tuo asenne tee Tinderistä sellaisen ku se on..että siellä ei voisi käyttäytyä about normaalisti ja esimerkiksi jutella vaan pitää nimenomaan etsiä senssiseuraa? Onko mustavalkoinen ja pinnallinen tahi kyyninen asenne oikea tapa suhtautua (sen lisäksi että laittaa niitä hevos+bikinikuvia ja miehet bermudashortsit+moottorivene-kuvia) mokomaan sovellukseen? Minen tiedä, koska en ole nähnytkään kyseistä sovellusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos et keksi muuta käyttöä, lähetä mulle ;)

   Poista
  2. Argh, sori että jäi kommentoimatta tähän takaisin. Haluan vielä sen verran sanoa aiheesta, että J, jos luet Laurin postauksen aiheesta niin oikeastaan kaikki Tinderin positiiviset puolet aukeavat. Oli ihan tietoinen valinta ottaa aiheeseen ns. dissaava linja, sillä en kokenut tarvetta enää toiselle ylistykselle (sen takia tekstissä linkki Laurin vastineeseen).

   Poista
 3. Hot tip ladies! Jani Sievinen on Tinderissä!

  http://www.iltasanomat.fi/viihde/art-1288693785360.html

  VastaaPoista